Reduse, reuse, recycle.





Jag kommer nu att börja med veckans in-ut lista.
Idèn har jag fått från en favorit blogg Its easy being green.
Den första listan lägger jag upp imorgon.

Jag är intresserad av Feng shui, trots att jag inte anammar det så bra. Man ska exempelvis aldrig sova mellan en dörr och ett fönster pga att energidrag kan störa sömnen. Det gör vi, för att det är så det är lättast att möblera, och så är vi ofta trötta.
Man ska ha ett runt eller rundat matbord, som främjar samvaron. Vi har ett kantigt.

Men den viktigaste biten, du ska bara äga saker du älskar eller verkligen behöver, är vad jag är inne på nu.
Och när jag läste runt på mina eko-bloggar, om människor som verkligen kämpar mot konsumsionssamhället vi i väst lever i blev jag inspirerad att också ta tag i saken, eftersom jag brinner för denna planet och vi som bor här. 

Det är inte ok att halva jorden ska förbruka det som ska räcka till hela jorden, under en betydligt längre tid än det kommer göra. Jag är lyckligt lottad, samtidigt som jag skäms. Men nu slutar jag med det, för nu ska jag göra något. Om än det är litet, så är det viktigt.
Glöm aldrig att en människa kan förändra världen. Ett litet steg av någon, blir många steg av andra.

Jag kommer aldrig mer att äga fler saker än vad jag gör nu.
En sak in, en sak till Röda korset. På så vis kan jag hjälpa dem som behöver, samtidigt som jag släpar hem sånt som jag tror att jag behöver.
Linus är redan införstådd och helt överens om detta. Och igår när han fick köpa en leksak för sina ihopsparade pengar så la han så fint en racerbil i påsen, till barnen som inte har så många saker.

Nu när Loui fyller år så kommer lika många gamla saker och kläder, som antalet presenter, också att hamna där.
När det gäller mig ska jag försöka hålla mig till kategorier. Kläder in, kläder ut osv. Fast det spelar egentligen ingen roll, bara det är någonting som skänks bort.


Och när vi ändå pratar om påsar. Hur många vet egentligen vart plastpåsarna tar vägen efter att du använt dem? (förutom de som bränns upp och lämnar ifrån sig giftiga ångor.)

Se här...







Imorgon beställer jag hem några snygga tygpåsar. Hur man gör med soporna är lite av en gåta? ska ta reda på om det lönar sig att köpa den nedbrytbara varianten som finns på de flesta affärer, eller slängs de också ut i havet? Jag mår illa.
 



  


Det finns små nätpåsar att ha till frukten man handlar. Har alltid stört mig på alla små plastpåsar man river upp och slänger då man kommer hem. Och som man kan se på filmen, verkar just de små, till synes oskyldiga påsarna, bära den största skulden.

 


Citat av hon som gav mig inspiration "Vi vet ju sedan tidigare att människor med tygkassar är lite snyggare än människor med plastpåsar" ;)

Kommentarer
Postat av: Ida

Bra idé Jenny!



Det där med ett plagg/pryl in-ett plagg/pryl ut - GILLAR! :-)

2011-07-06 @ 12:42:57
Postat av: Jahn

Dubbel moral, ni kör ju suv

2011-07-06 @ 23:55:54
Postat av: Jennan

Dubbelmoral är väl något helt annat. Det är väl bra att man börjar någonstans, trots bristen på just miljöbil.



Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

2011-07-07 @ 01:07:53
Postat av: Pernilla/ekoenkelt

Underbart att du också intresserat dig för en enklare tillvaro! Det är en jäkla lång bit att gå, men varje steg är SÅ värt! Sen som någon kommenterat att det är dubbelmoral med en SUV - det är precis lika illa med alla bilar, om vi inte bortser från de 600 elbilar som rullar i Sverige. Dit har vi ALLA en lång bit att gå, liksom med förnybar el och sådana grejer. Men innan politikerna har fattat grejen så får vi alla göra allt vi kan, och bromsar vi konsumtionen har vi gjort enormt mycket! Det gäller ju att påverka både stort och smått, och personligen anser jag att man måste börja hos sig själv - med det man KAN förändra. OCh ju mer man börjar nysta i saken, desto mer saker förändrar man utav bara farten! Heja! :)

2011-07-08 @ 12:03:46
URL: http://ekoenkelt.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0