Modern tid.Anledningen till att de stora väggklockorna har blivit så moderna och hänger i nästan allas hem är det faktum att man får ut mer tid av en sån klocka.
Man slipper paniken över att fem minuter kvar på klockan betyder att man förmodligen kommer att bli sen.

Nu betyder fem minuter minst nio centimetrar.
När man slipper panik och invärtes stress så hinner man otroligt mycket.

Det tar t.ex bara 3 cm att klä på barnen.


Imse vimsig.


Linus gillar ordet kvinna.
Han sa en gång att han varit på stan med pappan och hans kvinna.
Imorse sa han - när ska jag få frukost kvinna?
Han kallade min mamma för kalsongkvinnan efter att ha fått några till kalsonger på sin födelsedag.
Och han fnissar nästan ihjäl sig varje gång.
kvinna hit och kvinna dit. En gammal kvinna med käpp, hahahahahaha.
Ikväll blev det mys med ljus och fruktsallad. Har haft några kvinnor på besök.

Snart kan jag ha loppis med Anettes kvarglömda saker.Hon brukar handla mat, komma och ta en kopp kaffe och gå hem igen.
Sedan undrar man varför man har så många filpaket i kylen.

Faktum är att det skulle ta för lång tid att samla ihop alla hennes saker, så jag haffade bara det som var i närheten, så att hon får lite rolig läsning imorgon.

För visst är det roligt att läsa om sig själv, i andras bloggar? :))

Lite nytt.


John har varit hemma denna vecka, så det har hänt lite grejjer.
Projekt sten är avslutat för iår, förutom att rätt sladdar till lys-stenarna ej har kommit.
Han köpte även ny utebelysning till car-porten.
Linus har fått en ny sänglampa. Karin Mannelstål.
Just nu säljs de för 149:- istället för 299, på EM.


Igår fick Loui denna fina tavla av Katta, Andreas och Anette.
Den ska hängas upp i hans rum idag.
Tack tack! :)


Nästa projekt blir att måla även detta tak vitt, just nu är det bara betsat.
Väggen ska också målas, och jag har en idè om att den ska bli vit och superblank, som lack.
Då ska även två nya lampor inhandlas, som ska hänga ovanför köksbordet.
Tyvärr tycker jag att de är ruskigt dyra. De kostar 1195:- styck och finns både på elkedjan och EM. Men de är just dessa som finns i bilden jag har i huvudet.
Men jag har en sambo som är villig att inreda och bekosta ;) Han gillar projekt.
Och så funderar jag på att beställa en Bullet Express.
Jag behöver en sån. Eller så har reklamen hjärntvättat mig så att jag tror att jag gör det.
Men, faktiskt. Jag behöver en.Det är en maskin som hackar, river, skivar, knådar, mixar och pressar juice.
Fantastiskt!
Synd att den inte diskar sig själv.

-vårdbolagen lever gott på våra skattepengar.Detta hittade jag på vänsterpartiets hemsida.
Så det får bli ett inlägg till om politik. Sen ger jag mig ;P


De 15 största privata aktörerna inom vården och skolan gjorde en vinst på över två miljarder kronor på svenska skattemedel förra året. Det visar en granskning som publiceras i nästa nummer av Dagens ETC. Två miljarder motsvarar lönekostnaden för cirka 5 000 heltidsanställda sjuksköterskor.

Det är de stora vård- och skolkoncernerna som expanderar mest när välfärden privatiseras. Koncentrationen ökar, liksom lönsamheten

Vinsten för de tio största privata vårdkoncernerna och de fem största friskolekoncernerna landade på totalt 2,12 miljarder 2009 – en ökning med 500 miljoner jämfört med året innan.
Elva av de 15 största koncernerna ägs av riskkapitalbolag. Många av riskkapitalbolagen utnyttjar skatteparadis för att slippa undan skatt på vinstpengarna – däribland Attendos, Caremas, Capios och Academedias ägare.

De största privata aktörerna väntas växa ännu mer de närmaste åren, mycket på grund av den lag om fri etableringsrätt inom primärvården som alliansregeringen infört – en lagstiftning som vid ett fortsatt maktinnehav kan komma att tillämpas också på andra vårdområden, som äldrevård och specialistvård.


privatiseringarna har aldrig handlat om några små personalkooperativ. Det är stora bolag som tryckt på för att få köpa upp skolor och sjukhus, och nu kan de leva gott på våra skattemedel, säger Lars Ohly.Och sedan måste Sveriges människor förstå hur viktigt det är att rösta.
Hade de 20 % som ligger hemma på valdagen åtminstone gått och röstat blankt så hade utgången av detta val kunnat se helt annorlunda ut.

Ni som orkat läsa ända hit ska få veta att vi fick ett infall och ska måla köksväggen vit imorgon om det är dåligt väder.
Om det inte regnar så tänkte vi fara ut och grilla lite.
Dem som inte orkat läsa är förmodligen helt jävla ointresserade av politik, eller blev irriterade för att dem inte gillar Lars Ohly. Säkert mindre smarta människor skulle jag tro ;)


Även Jysk kan ha något snyggt ibland.


Varför visas Fredagsmysreklamen ibland på Måndagar?
Och varför säger dem att man kan förtidsrösta när valet redan har varit?

Om det är brist på reklam att spela upp så kan de ju visa programmen istället, som Idol exempelvis.
Guuud vad det är kul att se! En av mina favoriter är Olle, som bor på en båt.
Längtar till morgondagens program.

Idag har jag städat lite. Blev motiverad av den nya tv-bänken vi köpte.

Vit pianolack. Jysk 1300:-Ganska rolig text och bild på tv`n också.I den här familjen gillar alla svampbob fyrkant. Även Loui.
Här kollar dem med stora ögon.
Han gillar också att hänga framåtvänd numera.Sverigedemokraterna.Vilket konservativt parti,
som att backa tre tusen år i tiden ungefär.


Invandrings- och integrationspolitik.

Sverigedemokraterna kritiserar det mångkulturella samhället och betonar i stället värnande av det nationella arvet. Som exempel i detta fall kan nämnas uppslutningen kring vad man kallar fädernas kyrka. Partiet vill slå vakt om en kristen tradition och motverka sekualisering av den svenska kyrkan. Man vill också ytterligare stärka Svenska kyrkans ställning i samhället, och har som mål ”att svenska kyrkan återigen skall bli en statskyrka”.

Vidare vill man att kyrkans anställda inte ska arbeta för ett mångkulturellt samhälle och att kyrkan ska ”bli mer offensiv i sin inhemska mission och på intet sätt understödja utbredningen av främmande religioner som islam i Sverige.

Man vill öka undervisningen om svensk historia i skolan, avskaffa modersmålsundervisningen och att det svenska kulturarvet ska synliggöras mer i det offentliga än idag. Däremot vill partiet ha undervisning i svenska dialekter och folkmål.

Partiet vill slopa allt stöd till invandrarföreningar och liknande verksamheter och vill inte att staten ska betala för de kvarvarande tolkbehov invandrare som genomgått SFI-undervisning kan ha.

Partiet vill ha minskad invandring, speciellt från kulturellt avlägsna länder. Till en början utesluter inte partiet ett totalstopp för all icke-västlig invandring. Tillfälliga arbetstillstånd för arbetskraftsinvandrare ska kunna tilldelas arbetstagare med kompetens som omöjligen går att finna i Sverige.

Partiet vill även att antalet asylsökande som beviljas uppehållstillstånd ska sänkas till ett minimum. Genom en kombinerad återvandrings- och assimileringspolitik vill partiet motverka eventuella förändringar av den svenska ”befolkningssammansättningen”; medborgarskap ska också, enligt den så kallade nationalitetsprincipen, vara ett ”privilegium avsett för svenskar”.

Partiet vill att kraven för medborgarskap ska höjas (att det ska krävas tio års boende i landet), dubbla medborgarskap ska vara omöjligt och medborgarskapsprov ska införas. Medborgare som fått medborgarskap på falska grunder ska kunna förlora detta och utvisas.

Partiet var förut emot utomeuropeiska adoptioner, men bytte ståndpunkt i frågan år 2002. Partiet vill begränsa anhöriginvandring till att ge uppehållstillstånd endast för makar och barn. De vill införa en avgift på ett prisbasbelopp för äktenskap med icke-svenska medborgare.


Kriminalpolitik.

Partiet har i ett Idédokument från 2002 uttalat att man bland annat vill ha strängare straff och vill avskaffa påföljden rättspsykiatrisk vård.
Ge mer resurser och befogenheter till polisen och att de som inte betalar sina utdömda skadestånd ska få dem omvandlade till straffarbete där de ska få möjlighet att arbeta av summan. 

Straffmyndighetsgränsen ska sänkas från 15 till 12 år. Tolvåringar som begår brott ska kunna straffas med elektronisk fotboja.

-Arbetsmarknadspolitik och ekonomisk politik-


Återinföra värnplikten med en tremånaders utbildning för alla.

Partiet vill reformera LAS så fler personer kan undantas från turordningsreglerna. Man vill också riva upp nuvarande regler för arbetskraftsinvandring och verka för ett avskaffande av påverkan från EU över svensk arbetsmarknadspolitik. Vidare vill man att instegsjobb för invandrare skall avskaffas och asylsökande skall heller inte kunna arbeta från dag ett.

-Familjepolitik-


Partiet har generellt sett en kritisk inställning till aborter och vill förbjuda aborter efter tolfte graviditetsveckan om inte särskilda skäl föreligger. Man vill också förbjuda samkönade par att adoptera barn, slopa det ekonomiska stödet vid utlandsadoption, förbjuda insemination för lesbiska kvinnor och är emot samkönade äktenskap.


-Slutsats.

De som röstar på SD, och förmodligen kan tänka sig se Jimmie Åkesson som stadsminister är människor som inte bara är rädda för invandrare. De är också homofober och djupt kristna.

Det låter som en gammal gubbes åsikter, som inte vill att världen ska utvecklas, sedan medeltiden ungefär.


Visst röstar ni rä(ö)tt?


Moderaterna genom åren:

* 1904–1918: Nej till allmän rösträtt.
* 1916: Nej till allmän olycksförsäkring i arbetet.
* 1919: Nej till åtta timmars arbetsdag.
* 1919: Nej till kvinnlig rösträtt.
* 1921: Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige.
* 1923: Nej till åtta timmars arbetsdag.
* 1923: Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige.
* 1927: Nej till folkskolereform.
* 1931: Nej till sjukkassan.
* 1933: Nej till beredskapsarbete.
* 1934: Nej till a–kassa.
* 1935: Nej till höjda folkpensioner.
* 1938: Nej till två veckors semester.
* 1941: Nej till sänkt rösträttsålder.
* 1946: Nej till fria skolmåltider.
* 1946: Nej till allmän sjukvårdsförsäkring.
* 1947: Nej till allmänna barnbidrag.
* 1951: Nej till tre veckors semester.
* 1953: Nej till fri sjukvård.
* 1959: Nej till ATP.
* 1960–talet: Ja till apartheid. Moderaterna tog avstånd från alla sanktioner mot apartheidregimen i Sydafrika och var emot det svenska stödet till ANC.
* 1963: Nej till fyra veckors semester.
* 1970: Nej till 40–timmars arbetsvecka.
* 1973: Nej till möjligheten till förtidspensionering vid 63.
* 1974: Nej till fri abort. Den 29 maj 1974 röstade riksdagen ja till fri abort, vilket resulterade i den svenska abortlagen som låter kvinnan själv besluta om abort upp till den 18 graviditetsveckan. Moderaterna röstade nej.
* 1976: Nej till femte semesterveckan.
* 1983: Nej till löntagarfonderna.
* 1994: Nej till partnerskapslag för homosexuella.
* 1998: Nej till erkännande av homosexuellas rättigheter inom EU. EU–parlamentet röstade för ett erkännande av homosexuellas rättigheter, men de moderata ledamöterna röstade nej.
* 2003: Ja till Irakkriget. Alla riksdagspartier demonstrerade mot och kritiserade Irakkriget utom just moderaterna.
* 2004: Ja till sänkt a–kassa och sjukpenning.
* 2006: Nej till gröna jobb.
* 2006: Nej till sex timmars arbetsdag.
* 2006: Nej till upprustning av offentliga sektorn.
* 2006: Nej till höjd a- kassa.
* 2006: Ja till sänkt a-kassa.
* 2006: Nej till höjd sjukersättning.
* 2007: Ja till sänkt sjukersättning.
* Vidare har man fördyrat medlemskap i A-kassan i första hand för dem som tjänar minst.
* Man har också satt en bortre gräns för hur länge människor får vara sjuka (dvs få sjukersättning) och sett till att det är lättare för företagare att avskeda sjukskrivna
* Man har sänkt skatter, men allra mest för de rikaste.


Jag skrev inför förra valet att blått är en färg som varken passar på mig eller på en möbel.
Och inte på ett land heller.


Gullefjunet i en Bumbo.

Jag har inte så mycket att skriva. Myser på med mamma.
Imorgon kommer John hem <3En riktig gud har sällan många armar..

och oftast bara ett huvud. Och ibland, en fördävla vass tunga.
Vissa människor är för bra för att vara mänskliga.

För tio år sedan satt jag i skolan och sa till Sarah att jag hatar hiphopp rap och vita negrer.
Jag tror hon ville slå mig då.
Nu älskar jag denna människa. Jag ryser i hjärtat av att höra hans röst.

Det finns några som åstakommit lite mer än alla andra.
Eminem är en av dem.

Fina fejdan har lagt upp denna video på sin blogg. Nu gör jag det också.
Som en liten tribute, eller något åt det hållet.


Kaffe och död.


Igår skulle jag ha gått till vc och fått en sprial instoppad. Jag avbokade i sista stund.
Jag hade ju en kopparspiral i några år nu innan och det funkade bra, fast jag var konstant nojjig att jag var gravid. Trodde också att jag hade missfall en gång i månaden.
Sedan har allt för många historier om borttappade spiraler, smärtor och dyl. gjort mig en aning skeptisk, och det faktum att jag känner att jag gjort mitt i en gynstol för ett par år framåt.

Så. Ska jag börja med p-piller igen? Jag som ville vara hormonfri. Förbannat också, vilket jävla tjorv.
När kommer p-piller för män? Kondom känns ju lite..lite förr i tiden.

Imorse kom Linus in
-mamma din klocka ringer!
-nejdå det gör den inte.
Och så stängde jag av den.
Jag vaknade 20 min innan Linus skulle vara på skolan. Jag lastade in dem i monstertrucken och släppte av Linus brevid. Han sprang in själv och lämnade sin väska och gick sedan ut på skolgården och lekte en minut tills det ringde in. Han är så duktig!
Jag hade en aha upplevelse på vägen hem. Bilen blir bara bättre och roligare att köra.

Förra natten drömde jag att vi köpt en buss som vi välte med, och att jag körde över några barn. Kanske speglade min oro. Men som sagt, imorse hände något. I like.

Inatt drömde jag att alla var onda och skulle mörda mig. Jag hoppade ut ur ett fönster och ner i en sjö och försökte gömma mig under vattnet, och bara sticka upp näsan och andas.
Självklart blev det vattenkamp och jag slog och slog en kille i huvet med en träpinne, han ville aldrig dö.

Huh, vad destruktivt. Jag behöver nog min mamma.

Nu blir det kaffe. Jag mår dåligt över att jag serverade tre kannor äckligt kaffe igår, till Kristina och Tess.
Köp Gevalias India malabar. Allt annat smakar skit i min kaffebryggare.


         Detta är ett gott kaffe!

The black pearl.Jag älskar kapten Jack Sparrow. Jag hade gärna suttit på en öde Ö och druckit Rom med honom.

Jag älskar också våran bil som står här ute.
John hämtade henne från gävle i Fredags.
Nu övar jag på att köra. Det känns ovant och läskigt med en så stor bil, men det blir nog bra så småningom.

Jag gillar inte att köra bil.
Jag har backat ner i ett dike så att en annan bil fick dra upp mig.
Jag har repat en bil och då menar jag repat deluxe.
Jag har lyckas köra i mörker och spöregn utan att lyckas få igång torkarna.
Jag har hållt på bli dödad av en långtradare pga en ogenomtänkt omkörning.
Kan nog rabbla upp fler saker, men det räcker så. Man ska inte bjuda på sig själv för mycket, men skratta ni.

Så här ser hon ut iallafall :)
Det är en Kia Sorento, som vi velat ha länge.Jag har lagt i några blonda slingor i mitt hår, fast de syns inte så bra på bilden.
Brukar beställa lösa slingor från http://www.happyhair.se som man sätter fast med microringar.
Hade rosa i senast, det var rätt sött :)

Nu ska jag strax sova. Vill bara att det ska bli Onsdag, då kommer mamma <3
Med henne i huset kommer veckan gå fort, sen är John hemma igen.
Då ska han lägga klart stenarna i bilens lilla krypin.

Dröm om pirater.


Två månader.


Han väger 6390 gr och är 61 cm lång.
Inte lika snuttig längre, äter snabbt och vill oftare ha tutten istället.
Glad som bara den, oftast.
Skrattar stort, ibland med ett litet ljud. Pratar ganska mycket också. dunderklumpen min <3

Efter Bvc hälsade vi på Linda. Åt en supermysig sopp-lunch. Allt smakar förbaskat gott med henne!

Loui somnade i gungan, utan tutte eller nåt. Jag hängde tvätt och busade med hunden på gården en stund.
Och ja, jag sitter här också. Inte så ovanligt.

Banken kom med glada nyheter till John. Imorgon tar han tåget till Gävle.
Kanske har han en affär där? med en brud.. Hoppas det ;)
Hej, jag pekar på min byxa, och är allmänt söt!

Rubrik saknas.Haha, CG baby snowsuit och baby bunting. Ganska så sötfula :)

Har haft två trevliga tv-kvällar med Tess. Lillen kom i säng vid 23.
Nu är jag full av socker och kaffe!

På Fredag kanske John kommer hem med en bil. Bilen vi väntat på länge!

Imorgon ska vi till Bvc.

Mer än så händer inte här.
Jag googlar runt efter en vagn-skakare.

Internet är ju helt fantastiskt. Undra om man hade gjort mer vettiga saker utan dator? Som typ, sovit.Vinterjacka.


Jag vill verkligen ha en canada goose.
Jag vill känna hur varma de är, för jag är så himla frusen av mig.
Håller de forskarna på Antarktis varma så bode de hålla mig varm också.
Man borde få bidrag från staten om man bor här uppe, iallafall då temperaturen närmar sig -20.

Kanske Reinfelt kan knacka på dörren och ge mig en sån här??
Skulle jag rösta på honom då?
Svar: NEJ.


Nästa vinter köper jag en. Ta mig tusan.


Jag såg dokumentären om dunet. Hur fåglarna plockas levande. Tydligen sker detta främst i Europa och Asien.
Men tillverkarna av canada goose-jackor hävdar att allt deras dun kommer från kanada, från samma leverantör som inte plockar från levande fåglar.
Pälsen i en äkta jacka kommer från "coyotes" prärievarg. De använder inte päls från pälsfarmer, endast skyddsjakt i kanada.

Jag väljer att kanske lite naivt, lita på det.

Tills jag sparat ihop en förmögenhet funderar jag på denna:En 8848 Altitude. Ska kolla Intersport i veckan om de har någon.

Nu ska jag försöka få husets lill stjiitaong att sova nalta.sömnchock.


Inatt sov goset från 22-05.
7 timmar utan mat, bara sådär.
Oftast vill han ha mat vid 3.


John håller på med en padda där ute. När vi träffades så hade vi lite roligt åt en sån. Jag kunde nämligen inte tro att en maskin kunde kallas padda.
Fy fan vad det lever om!

Jag lägger upp några bilder på en glad prins Loui som nu är 7 veckor.
Snart får jag besök av Malin och Helmi.


Tjoo!
Projekt sten.


Nu ska gruset bort i carporten. John håller på att lägga sten.
Så småningom ska hela uppfarten (som nu är asfalt) också göras om, men det kräver lite mer arbete och pengar.
Även trappan som nu är i trä ska förvandlas litegrann. Bilder kommer upp eftersom, men vi börjar såhär.Längs kanterna ska vi lägga sten med inbyggd lampa.Stenarna heter Rustik och färgen är Antracit, den mörkaste. Fast jag tyckte inte våra stenar var så mörka som jag hade velat ha dem. Men John tycker det blir bra, så det blir nog bra!

Det är kul med projekt. I löööv it! :)


RSS 2.0