Sverigedemokraterna.



Vilket konservativt parti,
som att backa tre tusen år i tiden ungefär.


Invandrings- och integrationspolitik.

Sverigedemokraterna kritiserar det mångkulturella samhället och betonar i stället värnande av det nationella arvet. Som exempel i detta fall kan nämnas uppslutningen kring vad man kallar fädernas kyrka. Partiet vill slå vakt om en kristen tradition och motverka sekualisering av den svenska kyrkan. Man vill också ytterligare stärka Svenska kyrkans ställning i samhället, och har som mål ”att svenska kyrkan återigen skall bli en statskyrka”.

Vidare vill man att kyrkans anställda inte ska arbeta för ett mångkulturellt samhälle och att kyrkan ska ”bli mer offensiv i sin inhemska mission och på intet sätt understödja utbredningen av främmande religioner som islam i Sverige.

Man vill öka undervisningen om svensk historia i skolan, avskaffa modersmålsundervisningen och att det svenska kulturarvet ska synliggöras mer i det offentliga än idag. Däremot vill partiet ha undervisning i svenska dialekter och folkmål.

Partiet vill slopa allt stöd till invandrarföreningar och liknande verksamheter och vill inte att staten ska betala för de kvarvarande tolkbehov invandrare som genomgått SFI-undervisning kan ha.

Partiet vill ha minskad invandring, speciellt från kulturellt avlägsna länder. Till en början utesluter inte partiet ett totalstopp för all icke-västlig invandring. Tillfälliga arbetstillstånd för arbetskraftsinvandrare ska kunna tilldelas arbetstagare med kompetens som omöjligen går att finna i Sverige.

Partiet vill även att antalet asylsökande som beviljas uppehållstillstånd ska sänkas till ett minimum. Genom en kombinerad återvandrings- och assimileringspolitik vill partiet motverka eventuella förändringar av den svenska ”befolkningssammansättningen”; medborgarskap ska också, enligt den så kallade nationalitetsprincipen, vara ett ”privilegium avsett för svenskar”.

Partiet vill att kraven för medborgarskap ska höjas (att det ska krävas tio års boende i landet), dubbla medborgarskap ska vara omöjligt och medborgarskapsprov ska införas. Medborgare som fått medborgarskap på falska grunder ska kunna förlora detta och utvisas.

Partiet var förut emot utomeuropeiska adoptioner, men bytte ståndpunkt i frågan år 2002. Partiet vill begränsa anhöriginvandring till att ge uppehållstillstånd endast för makar och barn. De vill införa en avgift på ett prisbasbelopp för äktenskap med icke-svenska medborgare.


Kriminalpolitik.

Partiet har i ett Idédokument från 2002 uttalat att man bland annat vill ha strängare straff och vill avskaffa påföljden rättspsykiatrisk vård.
Ge mer resurser och befogenheter till polisen och att de som inte betalar sina utdömda skadestånd ska få dem omvandlade till straffarbete där de ska få möjlighet att arbeta av summan. 

Straffmyndighetsgränsen ska sänkas från 15 till 12 år. Tolvåringar som begår brott ska kunna straffas med elektronisk fotboja.

-Arbetsmarknadspolitik och ekonomisk politik-


Återinföra värnplikten med en tremånaders utbildning för alla.

Partiet vill reformera LAS så fler personer kan undantas från turordningsreglerna. Man vill också riva upp nuvarande regler för arbetskraftsinvandring och verka för ett avskaffande av påverkan från EU över svensk arbetsmarknadspolitik. Vidare vill man att instegsjobb för invandrare skall avskaffas och asylsökande skall heller inte kunna arbeta från dag ett.

-Familjepolitik-


Partiet har generellt sett en kritisk inställning till aborter och vill förbjuda aborter efter tolfte graviditetsveckan om inte särskilda skäl föreligger. Man vill också förbjuda samkönade par att adoptera barn, slopa det ekonomiska stödet vid utlandsadoption, förbjuda insemination för lesbiska kvinnor och är emot samkönade äktenskap.


-Slutsats.

De som röstar på SD, och förmodligen kan tänka sig se Jimmie Åkesson som stadsminister är människor som inte bara är rädda för invandrare. De är också homofober och djupt kristna.

Det låter som en gammal gubbes åsikter, som inte vill att världen ska utvecklas, sedan medeltiden ungefär.


Kommentarer
Postat av: Malin

Dom är tragiska.

2010-09-21 @ 20:15:38
URL: http://unmanageable.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0